Dis plesier, my dier

Learn to Live in the Moment with these 3 Books | by Sid | The Ascent |  Medium

Dit val my nou die dag by. ‘n Mens droom van die dag wat jy nie hoef te werk nie, wat mens oneindig kan toer of dat jy sal gelukkig wees as jy, uiteindelik,‘n nr 4 broek kan dra. Meeste van dit, in ‘n realistiese sin, sal waarskynlik nooit gebeur nie.  Ons kyk vas in die groot prent van die toekoms en waar mens inpas, hoe jy dan sal voel.  En dan werk mens daarna toe. Moet my nie verkeerd vestaan nie.  Drome is wonderlik.  Dit dien as motivering en hoop.  Maar nes mens kan vassit in die verlede, moet jy passop om nie in die toekoms te verdwaal nie.  Wat van die Nou???

Ja, Nou is dalk nie lekker nie.  Die Nou maak jou bewus van wat jy nie het nie.  Nou fluister in jou hoor oor ‘n teoretiese eendag en more.  Nou kan mens boelie.  Want nou gaan dit nie goed nie.  Maar wat as Nou altyd is??? So net om op te som. Nou boelie, die verlede kerm en die toekoms is soos die flikse stapper in die groep wat net heeltyd voorbly van ‘n afstand af waai en  jou laat wonder of jy ooit gaan inhaal.

Hoe verander mens dan die geblaas in die nek van hierdie drie tye?

Die antwoord lê om bedagsaam te wees oor die klein dinge.  Jy kan nie die groot goed in een dag verander nie.   Behaag jouself in die klein plesiertjies.  Ek reken die Liewe Heer het geweet ons gaan chop op die aarde.  Veral vandag.  So Hy het vir ons die wonderlike geskenke gegee.  Musiek en kos is prominente voorbeelde.  Jou gunsteling liedjie kan jou in stil swye wegvat van die nou, en skielik maak dat wasgoed stryk nie die mees verveligste ding op aarde is nie. ‘n Perfekte happie wat smaak wawiele in jou mond maak, laat mens vergeet dat more weer Maandag is. Het jy al in die aand in jou bed geklim en gevoel hoe jou beddegoed die sonstrale vasgevang het na ‘n dag se hang op die draad. Let op na die verskillende vormpies van blare en hardloop jou vingers oor die teksture van die natuur.  Dis die klein plesiertjies.

Mens moet uit gaan om dit vir jouself lekker te maak.  Behaag in die klein, kortstondige bederfies van die lewe. Spuit jou gunsteling parfuum aan, al loop jy net in die huis rond.  Trek jou mooiste rok aan en sit op die stoep met ‘n glas rooi.  Hou op om jou juwele te bere vir daai eendag se aand uit… dra die goed.   Maak tee in jou oumagrootjie se porselein … nie sy of die koningin gaan gou kom kuier nie.

Sit ‘n toom op Nou se geboelie, en jaag hom tot hy mak raak. Ry die nou uit en vat selfsugtig in elke nou, iets vir jouself! 

August 2014, Paris, Black and White Street Photography - Jean-Philippe  JouveJean-Philippe Jouve

2 thoughts on “Dis plesier, my dier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: